Kajian: Lelaki Malaysia Antara Yang Paling Setia Dalam Perhubungan Di Asia

Advertisement
Advertisement

Kesetian adalah aset penting dalam setiap perhubungan. Tanpa kesetian, hubungan yang dibina tidak akan kekal berpanjangan. Kesetian ini bukan hanya pada lelaki malah perempuan juga semestinya sama.

Baru-baru ini, aplikasi janji temu yang popular di asia, JustDating, menjalankan tinjauan dalam kalangan pengguna Malaysia berhubung pengalaman mereka dari segi percintaan.

Ramai yang sangka lelaki Malaysia paling tidak setia dan curang. Namun, kajian terbaru ini mampu membuka mata wanita bahawa lelaki Malaysia antara yang paling setia!

Hairan bukan? Selama ini, sesetengah wanita Malaysia menganggap lelaki Malaysia ramai yang tidak setia dalam percintaannya namun kajian sebaliknya!

Keputusan menunjukkan hanya 20 peratus responden mengakui tidak setia tehadap pasangan mereka, dengan peratusan bagi lelaki adalah 10 mata lebih tinggi berbanding wanita.

Di Taiwan dan Singapura, 30 peratus responden berkata, mereka pernah tidak setia terhadap pasangan mereka, manakala dalam kalangan warga Indonesia, kadar peratusan meningkat kepada 40 peratus.

Kajian juga mendapati, 50 peratus lelaki Malaysia akan memaafkan pasangan mereka jika curang, sebaliknya, jika lelaki mempunyai kekasih lain, 70 peratus wanita Malaysia akan segera berpisah.

Sumber: Hanasuva

Advertisement
Jom Komen