Diy Bubble Soap, Bantu Create Bonding Dengan Anak-Anak

Nak create bonding dengan anak-anak ni mudah je sebenarnya. Antaranya macam yang dikongsikan oleh Suza Dawi ni. Main bubble soap yang dibuat sendiri. Hasilnya, bonding dapat, anak-anak pun happy. Tak perlu pening kepala fikir aktiviti apa nak sediakan untuk anak-anak masa cuti sekolah nanti.

Bagi yang tak tahu macam mana nak buat, bolehlah ikut cara yang dikongsikan oleh Suza Dawi ni.

 

SEBENARNYA anak-anak ni memang suka sangat main belon sabun ni. Kalau pergi taman mainan atau mana-mana kalau terjumpa sure depa request. So melayang la RM5 sebekas.

Jadinya, sempena tahun 2018 tahun nak jimat (eh tetiba). So ummi pun explore la cara nak buat. Macam-macam cara ada tapi ummi guna cara ni je mudah semudah ABC tau. Bahan-bahan pun mudah nak cari. So, okay la, tak sakit kan pala otak. Haha!

Pernah jugak dulu buat dengan sabun selain dari Jenama Joy tapi tak menjadi. Guna sabun Joy ni sebab kepekatan sabun ni tinggi. So leh la kekalkan kejadian belon tu walau tak sama macam profesional kan. Hakak newbie je so ni pun dah happy nau nau dah.

Jom mummy sekalian. Sama-sama meneroka kreativiti with anakanda. Sekaligus dapat bonding dan create happy. Jemput layan. Semua ada di video okay.

 

BAHAN-BAHAN

  • 4 sudu ubi kayu
  • 250 ml sabun JOY
  • 1.5 liter air

 

Bubble wands nak jimat punya pasal. So buat guna besi hanger. Korang nak lagi best pi je beli dekat kedai RM2.

 

Jadi la dari takdak.

 

SUmber: Suza Dawi

Jom Komen