6 Hadiah Ulangtahun Perkahwinan Yang Murah Tapi Membuatkan Suami Lebih Sayang Dan Ini Buat Kehidupan Anda Lebih Bahagia

Advertisement
Advertisement

Ulangtahun perkahwinan tidak lama lagi, tetapi anda belum menyediakan sebarang hadiah? Jangan risau! Dengan masa yang terhad, anda boleh menyediakan beberapa alternatif hadiah murah untuk ulang tahun bersama suami anda, janji masih romantis!

Adakah anda ingin tahu apakah itu? Inilah jawapannya!

1. Anda boleh membeli seluar dalam. Disebabkan kehidupannya yang sibuk, dia kerap lupa tentang masalah penting ini!

Kadang-kadang bila terlalu sibuk orang lupa untuk memberi perhatian kepada keadaan seluar dalam mereka. Walaupun ini nampak tidak penting daripada pakaian luar yang kelihatan kepada mata. Lagipun, dengan seluar yang bagus dan selesa, boleh mengekalkan kualiti cinta antara suami dan isteri, kan?

2. Buatkan suami anda sebuah trofi seperti dia telah memenangi anugerah. Sebutkan bahawa dia telah menjadi suami terbaik atau sepertinya

Untuk membuat trofi, anda memerlukan modal paling sedikit. Agar kelihatan menarik, anda boleh menulis nama penuh anda dan letakkan foto peribadi. Hanya tulis, “Suami Terbaik di Dunia”, “Bapa Terbaik untuk Anak Saya”, “Anugerah Suami Terbaik”, “Kekasih Terbaik”, dan sebagainya. Hatinya pasti akan rasa tersanjung kerana dianggap telah memenangi hati anda!

3. Buat buku skrap yang mengandungi kenangan anda. Anda boleh mengisi tulisan, foto, atau barangan kecil tetapi bermakna

Suami anda tidak akan menduga bahawa perkara seperti tiket untuk menonton bersama pada tarikh pertama, cenderahati daripada khidmatnya di luar negara, sehingga kotak hadiah untuk hari jadi anda masih disimpan dengan kemas. Simpan dalam buku khas yang mengandungi kenangan manis dengannya.

Di samping itu, anda boleh mengisi buku dengan kronologi pertemuan pertama sehingga kini sudah berkahwin. Ada foto anda apabila anda masih muda dan geeky, majlis perkahwinan, sehingga kini anda lebih gemuk dan mempunyai anak anda sendiri. Dalam perjalanan kehidupan yang panjang, buku ini akan menjadi penawar untuk kerinduan.

4. Buat CD yang mengandungi lagu cinta kegemarannya. Mainkan pada waktu makan malam dan menari selepas itu

Sekiranya CD dianggap sudah lapuk, anda boleh menggunakan flashdisk atau membuat senarai main dalam akaun Spotify. Kandungannya adalah lagu kegemarannya atau lagu cinta anda berdua. Sekiranya ada waktu-waktu istimewa dan tidak dapat dilupakan bagi anda berdua, masukkan saja dan terangkan jika lagu tersebut mengingatkannya tentang perkara-perkara yang bodoh yang anda lalui bersama-sama.

Jemput dia untuk makan malam romantis di rumah. Anda boleh memasak menu anda sendiri atau membelinya. Kemudian diatur dengan kemas. Supaya suasana lebih tenang, tambah pencahayaan redup seperti di kafe. Selepas itu, dia akan menjemput anda untuk menari seperti seorang raja dan ratu dalam kisah dongeng Disney.

5. Carilah perkataan yang setara dengan “Saya sayang awak” dalam pelbagai bahasa. Hantar perkataan ini melalui Whatsapp setiap beberapa kali ketika dia berada di luar rumah

Anda tidak perlu membeli kamus atau bertanya kepada kawan-kawan, hanya buka google translate dan anda boleh mencari setara dalam pelbagai bahasa. Malah, anda boleh mendengar bagaimana kata-kata itu diucapkan dengan betul. Mulakan dengan bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Sepanyol dan bahasa lain.

Apabila dia tidak berada di rumah atau tidak bersama dengan anda, hantar perkataan dalam pelbagai bahasa. Lakukan setiap beberapa jam setiap bahasa. Dia akan merasakan percintaan berputik semula. Perhatikan bahawa anda hanya melakukan ini pada hari istimewa! Sekiranya berterusan, ini agak menjengkelkan dan tidak lagi istimewa!

6. Katakan jika anda akan menciumnya mengikut nombor ulangtahun perkahwinan. Jadi, dia akan terus menanti-nantikan apabila saat itu akan datang!

Katakan ulang tahun perkahwinan anda ke-9. Jadi, itulah seberapa banyak ciuman yang anda berikan. Sudah tentu dia akan teruja dan tidak sabar untuk masa itu untuk tahun akan datang.

Itulah enam hadiah murah tetapi tidak dapat dilupakan untuk ulang tahun perkahwinan. Tidak perlu hebat dan mahal, selagi mempunyai makna yang mendalam dan penuh, suami anda akan rasa gembira.

Advertisement
Jom Komen